Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

UVOD

Splošni pogoji določajo vašo uporabo spletne strani MadeByTanja.com. Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.
Storitve spletne trgovine lahko uporabljate, ko se registrirate kot uporabnik ali pa se odločite za hitri nakup brez registracije. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je določeno z elektonskim naslovom, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo ali s hitrim nakupom obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.
Splošni pogoji Spletne trgovine MadeByTanja.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).
S spletno trgovino MadeByTanja.com upravlja podjetje Darmade d. o. o., Ulica Nikola Tesla 16, 1230 Domžale.

NAKUPOVANJE

Naročanje izdelkov

Izdelke naročate s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, kliknete na gumb “Prikažite košarico”. V košarico lahko izberete tudi skozi glavni meni s povezavo “Košarica” ali pa z izbiro ikone “Košarica”. Z izbiro povezave “Nakup” lahko skočite neposredno na zaključek nakupa.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina MadeByTanja.com lahko zavrne naročilo, za katero ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti.

Način plačila

Plačilo po predračunu
Pri spletnem nakupovanju vam trenutno omogočamo plačilo po predračunu (z nakazilom na račun podjetja, navodila za plačilo prejmete ob oddaji naročila).
Plačilo poravnate na naš bančni račun. ID naročila vnesete kot referenco.
Naročilo pošljemo, ko prejmemo plačilo na naš bančni račun.

Plačilo preko PayPal

Naročilo lahko plačate tudi preko PayPala. PayPal vam omogoča plačilo s kreditno kartico, tudi če nimate njihovega računa
Preostali načini plačila so v pripravi in so odvisni od zanimanja. Želje glede možnosti plačila nam lahko pošljete na naš elektronski naslov.
V paketu z naročenimi izdelki boste prejeli račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe ter način vračila blaga sta natančneje opisana v Pogojih poslovanja pod naslovom “Vračilo blaga”.
Ko potrdite način plačila, je vaše naročilo sprejeto in na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob nakupu, boste prejeli avtomatsko obvestilo s podatki o opravljenem nakupu. Če ste se ob nakupu registrirali, lahko stanje svojega naročila lahko spremljate na strani “Moj račun”, kjer lahko tudi uredite svoje podatke.

Uporabniško ime in geslo

Ob registraciji v sistem spletne trgovine si uporabnik lahko izbere uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime je določeno z elektronsko pošto, geslo pa si uporabnik izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oz. vašega naročila. Registracija ni pogoj za nakupovanje v spletni trgovini.

Cene izdelkov in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini MadeByTanja.com so v evrih, vključujejo DDV in veljajo od 1. 4. 2016.
Cene so nepreklicne in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma ali ure oz. do preklica. Popusti in akcije se ne seštevajo. Ponudba velja do preklica.
Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Kuponi s popustom in promocijske kode

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku, in sicer v prvem koraku spletnega naročila ”Košarica”.

Poštnina in dostava

Naročene izdelke vam v Sloveniji pošljemo brezplačno.

Dostava zunaj Slovenije

Dostava zunaj Slovenije je trenutno možna po predhodnem dogovoru.
Stroške dostave zunaj Slovenije se zaračuna po posebni tarifi.

Dostava izdelkov in rok dobave

Spletna trgovina MadeByTanja.com se zavezuje, da bo naročene izdelke poslala v najkrajšem možnem času. Večina naročil, prejeta na delovni dan do 16. ure, bo odposlana še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od 2 delovnih dni, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato vas prosimo, da ob nakupu v spletni trgovini MadeByTanja.com natančno vpišete svoje podatke.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, podaljša.

Vračilo blaga in reklamacije

Odstop od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje te pravice začne teči z dnem, ko je kupec prejel blago.
Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec lahko ponudnika o odstopu od pogodbe obvesti preko elektronske pošte ali na telefonsko št. 041 364 666.
Kupec mora prejeto blago vrniti v roku, zakonsko določenem za odstop od pogodbe, kar se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Darmade d. o. o., Ulica Nikola Tesla 16, 1230 Domžale. Prosimo, da izdelek vrnete na naslednji način:
– izdelek mora biti v originalni embalaži,
– izdelek mora biti neodprt, nepoškodovan in v nespremenjeni količini,
– vrnjenemu izdelku morate priložiti račun oz. njegovo kopijo.
Prodajalec bo kupcu povrnil vsa opravljena plačila najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Plačilo vam bo povrnjeno z nakazilom na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v ta namen sporočiti v okviru postopka vračila blaga. Gotovine ne izplačujemo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.
Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Kupec lahko vrne tudi blago, ki je bilo uničeno ali poškodovano ob prevozu. Če je poškodba na pošiljki, nastali zaradi prevoza, vidna, lahko kupec takšno pošiljko zavrne takoj pri dostavi.
Če je paket vidno fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki je paket dostavila. To stori tako, da nas obvesti na elektronsko pošto . Nato vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki prevzame paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali, da bi do vas prišli nepoškodovani.
Kupec lahko blago reklamira pod naslednjimi pogoji:
– če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil,
– če je prodajalec poslal napačne izdelke,
– če je prodajalec poslal izdelke v napačni količini,
– če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
Kupec lahko blago reklamira najkasneje v 8 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za ustrezen izdelek.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina MadeByTanja.com skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da nam ne uspe pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.
Pridržujemo si pravico do napak v besedilih.
Spletna trgovina MadeByTanja.com si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Varstvo osebnih podatkov

Spletna trgovina MadeByTanja.com se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot) zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatki, ki nam jih boste posredovali, bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z vami: za pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil.

Drugo

Mnenja uporabnikov

Mnenje o izdelku lahko napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj, ki so žaljiva, očitno neresnična, zavajajoča, obscena ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Reševanje sporov

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri sodnem reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Če sporazuma ne bo možno doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, videoposnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

O nas

S spletno trgovino MadeByTanja upravlja podjetje Darmade d. o. o.
Podatki o podjetju:
Darmade d. o. o.
Dunajska cesta 103
1000 Ljubljana
ID za DDV: SI16742001
davčni zavezanec: DA
matična številka: 1339290
bančni račun: IBAN SI56 3500 1000 0902 982 (BKS Bank)
SWIFT: BFKKSI22XXX
kontaktni podatki:
elektronski naslov: [slash_mail address=””]
T 041 364 666